Al jarenlang worden vouwgordijnen ter aankleding van een woning of bedrijf gebruikt. Er zitten veel verschillen tussen de systemen als ook tussen de maakwijzen en de gebruikte materialen.

Na enkele jaren begint op te vallen dat de kleur van de vouwgordijnen steeds grauwer wordt. Door het gebruik kan de bediening zijn beschadigd, er kunnen koordjes kapot of terug geschoten zijn, ga zo maar door. En dan?

 

Stomerijen geven veelal aan dat je zelf het vouwgordijn moet demonteren, de touwtjes los moet halen en de baleinen er uit moet halen. Vaak zijn door de zon de ringetjes aan de vouwgordijnen ook beschadigd, maar hier moet je dan zelf een oplossing voor verzinnen. Alleen de stof kan naar de stomerij worden gebracht.

Doordat wij jarenlang mede actief zijn geweest in de confectie van gordijnen en vouwgordijnen en inmiddels dertien jaar geleden de samenwerking zijn aangegaan met een kleine stomerij waar het, net als bij ons, om het resultaat gaat, kunnen wij ons specialiseren in de reiniging van o.a. vouwgordijnen met een compleet servicepakket.

Wat houdt dit in?

Stoomwinkel.nl verzorgt de reiniging van vouwgordijnen door heel Nederland voor particulier en bedrijf. Daarnaast zijn wij werkzaam voor woning- en projectinrichters, schoonmaakbedrijven, makelaars, interieur-/verkoopstylisten en zorginstellingen.

Onze eigen medewerkers halen op afspraak de vouwgordijnen compleet met systeem en al op in heel het land en bezorgen het ook weer op afspraak op het gewenste adres. Wij halen in ons atelier de vouwgordijnen van de systemen, we halen de koordjes los en halen de baleinen uit de vouwgordijnen. Zowel voor als na reiniging worden de maten van de vouwgordijnen opgenomen. Na reiniging wordt ook ieder vouwgordijn gecontroleerd op los klittenband, losse zomen, losse tunnels, kapotte ringetjes, enzovoorts. Alles wordt gerepareerd zodat de vouwgordijnen weer compleet kunnen worden teruggehangen.

Tijdens de reiniging van de vouwgordijnen worden ook de systemen zo goed mogelijk schoongemaakt, gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.

Zodra de reiniging en alle reparaties gereed zijn worden vouwgordijnen weer op het systeem gemonteerd, worden de koordjes weer ingeregen en worden de baleinen teruggeplaatst. Ieder vouwgordijn wordt weer compleet op het systeem geplaatst.

Indien gewenst verzorgen vakkundige stoffeerders het demonteren en monteren van de complete vouwgordijnen. Ook deze service verzorgen wij landelijk voor particulier en bedrijf, voor kleine en grote aantallen vouwgordijnen.

Regelmatig wordt het onderhoud van de vouwgordijnen gecombineerd met het onderhoud aan de woning. Denk hierbij aan schilderwerk, verbouwing, verhuizing of wijziging van huurder.

Door middel van korte lijnen, persoonlijke communicatie, flexibiliteit en heldere afspraken kunnen wij ons volledig richten op de wensen van iedere opdrachtgever.

Zodra de vouwgordijnen zijn terug geplaatst kunnen ze weer jaren mee.