We begonnen het jaar met ruim 300 m² vitrages voor een kantoor. Eén van onze vakkundige stoffeerders heeft alle gordijnen afgehaald. Ze bleken erg stoffig te zijn.

We hebben alle haken uit de gordijnen gehaald voor de reiniging en na reiniging alle haken weer op de juiste hoogte teruggezet. Alle losse plooien en zomen hebben we met veel plezier hersteld waarna de stoffeerder alle schone gordijnen weer netjes heeft teruggehangen. Het leukste is dan wel weer als de opdrachtgever een terugkoppeling geeft en deze ook nog eens in ons gastenboek wil plaatsen:

“Zeer tevreden over stoomwinkel.nl
Hebben meer dan 100 m2 vitrages voor ons afgehaald, gereinigd, gerepareerd waar nodig en weer teruggehangen. Ik zou ze zeker aanraden aan iemand anders. Professioneel service gericht en flexibel bedrijf. Ga zo door!”

Naast deze opdracht kwamen er ook weer vele vouwgordijnen en overgordijnen binnen voor de reiniging.
Verschillenden hebben de stoffeerders afgehaald en teruggeplaatst en verschillenden hebben onze eigen chauffeurs door het hele land op afspraak opgehaald en thuis afgegeven.

De één was viezer dan de ander.

Helaas hebben we ook een ontevreden klant gehad. Het vouwgordijn was ontzettend vuil met vele vlekken. Na voorbehandeling van de vlekken en tweemaal reinigen (zonder extra kosten) hebben we helaas niet alle vlekken kunnen verwijderen. Helaas wordt soms verwacht dat we wonderen kunnen verrichten.

Het probleem met vouwgordijnen is dat ze, doordat ze meestal deels opgetrokken hangen, voornamelijk bovenin vervuilen met stof. Wanneer de vouwgordijnen dan zo lang blijven hangen dat er een groot kleurverschil is ontstaan tussen de boven- en onderkant bestaat de kans dat er na reiniging licht kleurverschil zichtbaar blijft.

Tegenwoordig worden regelmatig gordijnen en/of vouwgordijnen overgenomen bij de aankoop van een woning. Na het ontvangen van de sleutel wordt ons dan ook regelmatig verzocht de gordijnen en/of vouwgordijnen af te halen voor de reiniging, alle kapotte systemen te repareren en losse zomen, plooien etc. te repareren en ze na schilderwerk of verdere verbouwingen weer terug te hangen.

Zo ontvingen wij ook een elftal vouwgordijnen met allen een touwtjesbediening.
De gordijnen waren erg verkleurd, keken zelfs wat geel en de touwtjes waren ontzettend vuil.
Na reiniging waren de vouwgordijnen weer ontzettend opgeknapt en hadden weer een mooie glanzende kleur ecru. Alle systemen hebben we met plezier schoongemaakt en ieder touwtje hebben we vervangen. Verschillende ringetjes waren kapot gegaan, dus deze hebben we allemaal vervangen.

Het elftal kan nu weer jaren mee!

Het is wellicht interessant voor zowel particulier als bedrijf om een onderhoudscontract af te sluiten zodat het onderhoud van de gordijnen, vitrages en vouwgordijnen wordt bijgehouden zonder er extra tijd in te hoeven steken. Wegens gebrek aan tijd schiet vaak het onderhoud van de raamdecoratie erbij in, terwijl we vrij veel kosten maken om raamdecoratie van goede kwaliteit te plaatsen.

Stoomwinkel.nl verzorgt landelijk onderhoudscontracten voor particulier en bedrijf. De frequentie van onderhoud wordt in overleg vastgesteld zodat wij ons naar de wensen van de opdrachtgevers kunnen schikken.

Tot de volgende keer!

Hartelijke groet,

Ineke Lelivelt
Stoomwinkel.nl